Een compleet plaatje in horeca apparatuur

19 september 2018
 Categorieën: Voeding & koken, Blog


Horeca apparatuur kopen? Waar dan aan te denken? Het is een heel breed begrip. Daar valt heel veel onder zoals het horecameubilair, de vaatwasser, koel-vriescombinatie, ovens en steamers, keukengereedschappen en nog zoveel meer. Daarnaast moet je tevens denken aan airconditioningsystemen en luchtbehandelingssystemen. Want waar gekookt en gebakken wordt, daar komen de nodige luchtjes vrij en natuurlijk stoom. In de grootkeuken vind je natuurlijk alle kookapparatuur met name fornuizen en kookunits maar ook bak- en grillplaten, friteuses en pastacookers. Maar daarnaast is het noodzakelijk om warmhoudapparatuur in je keuken te hebben zoals warmhoudkasten en –vitrines, warmhoudplaten en soepketels. Maar daarmee ben je er nog niet want je kunt niet aan de slag zonder keukenapparatuur. De gehaktmolen en snijmachine zijn niet weg te denken evenals de groentesnijder, slagroommachine, koffie- en frisdrankautomaten, staafmixer en deegmenger. Het meest gebruikte materiaal voor horeca kookapparatuur en werkbladen is toch wel roestvrij staal (RVS). 

Kleine benodigdheden   

Bij horeca apparatuur kopen moet je natuurlijk ook de kleine benodigdheden niet vergeten om de heerlijkste gerechten te kunnen bereiden. Te denken valt aan pannen, ophangrekjes, messen en toebehoren, keukengerei, frituuraccessoires, glazenrekken, ovenschalen en noem maar op. Maar het ligt er al helemaal aan wat je van plan bent. Of je horeca apparatuur in je bedrijf, je eigen restaurant, wilt gaan gebruiken of dat je een en ander wilt aanschaffen voor in de keuken van je eigen huis omdat koken helemaal je hobby is. Of je wilt je horecakeuken helemaal renoveren met nieuw apparatuur maar is het kleine materiaal nog goed bruikbaar. De mogelijkheden zijn enorm.   

Nieuwe horeca apparatuur of tweedehands 

Je kunt alles nieuw kopen maar dat kost heel veel geld. Er bestaan ook mogelijkheden om tweedehands apparatuur te kopen. Op Marktplaats wordt geregeld kook- en keukenapparatuur aangeboden dat prima functioneel is tegen een veel lagere prijs. Om horeca apparatuur te kopen, is het altijd goed om te kijken en te vergelijken. Er wordt op diverse websites van winkels van alles aangeboden, dus het is zeker raadzaam om te kijken naar prijs- en kwaliteitsverhoudingen. Met dit soort aankopen ga je niet over één nacht ijs maar denk je heel goed na wat je allemaal nodig hebt en in welke afstemming. Je dient goed na te denken over de grootte van je keuken. Past er veel apparatuur in of weinig? Je moet je keuzes heel goed afstemmen en als de ruimte niet al te groot is de belangrijkste benodigdheden aanschaffen. Andere, minder belangrijke zaken, laat je dan achterwege. Met leuke kleuren, bijvoorbeeld betreft de accessoires, maak je van de keuken met de toch enigszins kille apparatuur, een gezellig geheel.

Yong Da B.V Horeca Centrum heeft een ruim assortiment aan horeca apparatuur. Neem contact op voor meer informatie.


Delen